Ai în ochi toată speranța și întreaga puritate a lumii tale. Tu păstrează-le cât mai neîntinate și dă-le mai departe celor ce-ți vor urma. De fapt, tu ai o lume în tine, dar și după tine. Lumea în care ai să te bucuri, dar vei și plânge, în care îți doresc să rămâi cât mai om, pentru că ea nu-ți aparține, nu e nici a ta, nici a noastră, e a celor cărora trebuie să o lași apoi, așa cum mă străduiesc eu să ți-o las ție și celor ca tine, mici și plăpânzi. Și totuși puternici și tari prin iubire și ingenuitate. Fă ca lumea pe care o vei oferi tu mai departe să fie cât mai bună.

Și sper ca acel apoi al lumii în care vei fi trăit să fie cât mai târziu, ca să ai vreme de sorbit toată esența din viața asta, cât mai mult. Pentru că da, îți doresc să sorbi viața cu sete, să te îmbeți de ea, până la ultima picătură. Și trist, și senin, să fii fericit cu și de viață! E cel mai sfânt dar pe care ți-l pot lăsa – și ți l-aș da iar și iar, ți-aș da și viața ce mi-a fost mie oferită, de-aș putea…

Copile scump, vei cunoaște (dez)amăgiri – poate mai multe decât bucurii, vei avea parte și de ne-oameni (mai mult poate decât de oameni, ca tine), dar tu nu lăsa nimic din toate astea să-ți altereze esența. Nu uita că din ea vei da mai departe altora ca tine! Tu să ai răbdare și să iubești, dar, mai ales, acordă-ți răbdare și iubire ȚIE! Pentru că, în fapt, ești parte de viață, viața care curge infinit și pe care, la fel, o vei dărui, cu tot respectul, sper, altora ca tine.

Nu vei fi ocolit nici de probleme, de răutăți, dar, la fel, fii blând și păstrează-ți cumpătul, respectă și nu uita de misiunea-ți. Să nu întorci răul cu rău. Nu uita că răul îl poate face oricine, nu te deosebește cu nimic de alții, dimpotrivă, răul te poate târî mai jos decât orice alt om, decât omul care ți-a făcut rău și vrei să „i-o întorci”. În schimb, să ai puterea să faci bine și să fii uman când alții uită să fie cu tine; mi se pare o victorie chiar, un lucru măreț și pe care numai cei cu adevărat puternici și cu caracter știu și pot să-l facă. Și, mai presus de orice, să nu uiți că mai jos de pământ sau de podea nu ai cum să cazi, că nu-i problemă și supărare în lumea asta care să nu aibă rezolvare.

Fii omul plăcut, care știe și le arată și altora că greșelile fac parte din evoluție, că nu acestea sunt de reținut pe mai departe despre tine și că poți schimba ziua cuiva printr-o simplă privire sau cu un singur zâmbet – dacă ai reușit asta într-o zi, poți spune că ai schimbat ceva în lumea asta.  Pentru că zâmbetul acela, acolo unde e nevoie de el, poate face mult și, la rândul lui, poate schimba alte lumi. Pentru că ajută să ai oameni bucuroși și senini în jurul tău; te ajută și pe tine, fără să îți dai seama, poate, pe moment.

Să crezi în forțele tale, în tine și în visurile tale! Să nu uiți că, înainte de orice, totul se creează pe forțele proprii! Ține de ele, de tine, deschide-ți larg aripile către visurile tale și fă-le fapte, indiferent de ce-ți vor spune alții! Tu ai în tine toată speranța în lume, a mea, a ta, a celor de după tine. Ochii tăi rostesc silabele viitorului și ale încrederii în el. 

Copile drag, tu ești minune. Rămâi așa pe tot parcursul tău! Vei vedea și tu, viața nu se măsoară în respirații pe minut, în riduri pe chip, în pași de străbătut. Viața e ce lăsăm pe pământ, în urme concrete. În ceea ce vor vedea alții din noi când trupul se va pulveriza și ne va rămâne doar numele… Da, murim toți în fiecare zi, dar am încredere că tu ești dintre cei alții care vor trăi în timp ce mor – ăsta-i paradoxul frumos! În timp ce tic-tacul presează, alții lasă semne în urma bătăii ceasului. Urme de neșters. Despre asta-i viața, despre asta ești și tu! Despre ce urmă alegi să fii: una pe care-o pulverizează și cea mai fină adiere de vânt sau una ca o stâncă. Îți doresc să ai sufletul petale și ambiția de rocă, să faci lumea așa cum ți-o dorești, să lași frumos și senin, nădejde și mult-mult mai bine, pe oriunde alegi să treci!

Copilule nepătat de răutatea lumii, iartă-mă pentru ce n-am apucat încă crea pentru a-ți lăsa ție! Dar îți rămâne tot ce am și îți mulțumesc pentru ce va urma să creezi tu mai bine, mai mult, mai… puternic și de nesfârșit! Am toată încrederea din lume în tine!

Cu speranța și iubirea infinită în tine,

Mama


Raluca Popescu este Head of Affiliate Marketing la InternetCorp.