Să scriu o scrisoare pentru voi copiii mei, este mai presus decât multe alte teste pe care aș putea să le susțin în această viață.

Mulțumesc, dragii mei! Mulțumesc este un cuvânt care poate îngloba foarte puțin din recunoștința pe care o conțin în fiecare zi pentru alegerea voastră de a vă fi mamă, pentru fiecare lucru mărunt de care am învățat să mă bucur și să îl apreciez alături de voi, pentru răbdarea pe care am învățat să o trăiesc datorită vouă, pentru culorile pe care le sădiți în fiecare zi în sufletul meu, pentru toate trăiririle ”to the moon and back”, pentru că atunci când voi părăsi lumea asta o să o las un pic mai bună prin voi, copiii mei.

Mulțumesc Dumnezeului meu pentru că mi-a bătut la ușa de două ori!

Emoțiile care îmi inunda sufletul atunci când mă gândesc la voi sunt copleșitoare sunt dincolo de cuvinte. Sunt spuse într-un mod simplu iubire.

Aș vrea să vă spun că totul o să fie simplu, că totul se poate rezolva prin bunătate și iubire, dar realitatea este, copiii mei, că vor urma niște ani în care o să exprimentați și alte trăiri, ani în care o să vă confruntați cu oameni care nu împărtășesc aceleași principii cu ale voastre, o să vă simțiți nedreptățiți și uneori neputincioși în fața adevărului și a onestității, o să vedeți cum oameni care nu meritau sunt premiați și apreciați, cum oameni care nu stăpânesc limba pe care noi o vorbim ne ghidează țara și se joacă cu mintea noastră.

Vestea bună, copiii mei, este că atunci când ai toate resursele la tine, poți transforma orice vis în realitate, atunci când suntem stăpâni pe mintea și pe emoțiile noastre putem să ne creăm noi ceea ce vrem să trăim.

Credința mea cea mai mare este că voi sunteți și veți rămâne autentici în tot ceea ce faceți, că tu, Luca, ești talentat la desen, dansezi minunat, știi mai multe lucruri despre dinozauri și reptile decât voi ști eu vreodată, că ești trup și suflet la fiecare antrenament de judo, că iubești animalele și le dăruiești din suflet mângâierea ta, că tu, Maria, cânti minunat la pian, ești o înotătoare excelentă, ai cele mai maiestruase și creative mânuțe care pot bricola zâmbete fără prea multe ingrediente, ești întotdeauna atentă cu cei din jurul tău, ești ordonată și creativă, vorbești atât de frumos că orice pasăre poate fi pe bună drepate invidioasă pe glasul tău.

Știu că atuurile voastre vă vor ghida întotdeauna să fiți învingători în tot ceea ce faceți, de aceea dragii mei să nu uitați niciodată să râdeți des și să vă iubiți, să apreciați frumusețea și să vedeți bunătatea din oamenii ce va înconjoară, să câștigați aprobarea criticilor sincere și să îndurați trădarea prietenilor falși (da, veți avea și dintr-ăștia), să dăruiți din ceea ce sunteți și să experimentați întotdeauna atitudinea de învingător.

Să trăiți și să acționați, ca și cum ar fi sărbătoare în fiecare zi!


Ileana Dragomirescu este sales manager InternetCorp.