Când Mark a devenit tata pentru prima dată i-a dedicat fiicei sale o lungă scrisoare în care îi spunea cum va schimba lumea pentru ea. Când s-a născut a doua fiică, a primit și ea o scrisoare mai micuță, plină de entuziasm, mânată de același idealism, dar în care a strecurat și o dorință mai pământească: să doarmă mai bine decât sora ei.

[Cum cine e Mark? Fondatorul Facebook. Nu știi Facebook? Corect, probabil pentru tine va fi cunoscut drept al patruzecisișaselea președinte al Statelor Unite.]

Când te-ai născut, am simțit o dorință primitiv de puternică de a te proteja. M-am simțit vinovată și anxioasă pentru că te-am adus în această lume nemiloasă, în această țară care nu apreciază valorile morale, în această perioadă de puternică frământare socială, politică și economică despre care vei citi în manualele de istorie. Mi-aș fi dorit să schimb totul său să fugim departe într-o lume mai bună, mai frumoasă, mai normală.

După câteva săptămâni pline de frământări și iubire, mi-am amintit vorbele celei mai bune persoane: “Dacă vrei să schimbi lumea, du-te acasă și iubește-ți familia.” Așa mi-am dat seama că unicul lucru pe care pot cu adevărat să ți-l ofer este iubirea necondiționată.

De aceea, îți promit că te iubesc la fel de mult și atunci când dormi puțin și atunci când mă lași să mă odihnesc.
Te iubesc și când îți dorești să petreci fiecare secundă cu mine și când te trezești strigând numele bunicii.
Te iubesc și când îmi probezi hainele și când îmi arunci pantofii în WC.
Te iubesc și când râzi și când plângi.
Te iubesc și atunci când ești supărată (chiar dacă ești supărată pe mine), te iubesc și atunci când ești fericită.
Te iubesc și când ești darnică și atunci când vrei să păstrezi doar pentru tine comorile din lemn sau din plastic.
Te iubesc când stai în brațele mele să îți citesc. Te iubesc când mă inviți la dans sau la învârtit.
Te iubesc și când îmi iei capul între mânuțe pentru a mă pupa. Și când îmi spui “pa pa” fără a mă conduce când plec la birou.
Te iubesc și atunci când vrei numai în brațele mele și atunci când nu vrei să te îmbrățișez.
Te iubesc și atunci când “iubești” pisica, deși mi-aș dori să îi arăți iubirea prin mângâieri, nu prin îmbrățișări puternice.

Te iubesc atât de mult încât îmi doresc să devin un om mai bun. Pentru că numai astfel îți pot oferi iubirea pe care o meriți.

Și dacă ar fi să îmi pun dorința, mi-aș dori ca toți părinții să își iubească minunile așa cum merită și au atât de mare nevoie!


Andra Ganaite este SEO/SMO manager în cadrul InternetCorp, compania care editează site-urile wall-street.ro, kudika.ro, 9am.ro și start-up.ro.