Este o vorbă… Dacă Dumnezeu nu te-a lăsat nici bogat, nici sărac, te-a lăsat fericit.

Copile drag, nu am să-ți dau o definiție a fericirii, o poți căuta singur în DEX și cred că nici nu este atât de importanță definiția, pentru că fericirea se simte.

Auzim pretutindeni oameni spunând că sunt fericiți. Dar ce este fericirea? Când apare ea? Poți alege să fii fericit? Nu am un răspuns clar pentru aceste întrebări, dar îți pot spune câteva secrete. Dacă vrei să pornești în căutarea fericirii, nu ai nevoie de o hartă sau de un traseu, pentru că lucrurile nu sunt deloc complicate. Punctul de plecare ești chiar tu! Fericirea se găsește în fiecare dintre noi, asta e sigur, doar că, uneori, e nevoie de săpături mai adânci pentru a o găsi. Trebuie să dai la o parte urâtul, răutatea, egoismul, invidia și ea va apărea, crede-mă! Fii bun chiar și cu cei care nu sunt buni cu tine, dăruiește, dacă nu ai altceva, măcar un zâmbet și vei simți fericirea.

Acum, hai să-ți dau câteva exemple de fericire!

Fericit poți fi când te minunezi de frumusețea unei flori, de mireasma pe care o împrăștie, de coloratura ei, de gingășia și în același timp de puterea de a te face să zâmbești atunci când o primești.
Sau fericit ești, când, în toată agitația în care trăim, găsești o clipă și te oprești să-l asculți pe omul care îți cere un sfat, împărtășindu-ți povestea sa. Vezi ce simplu e? Ești și fericit și mai bogat…. cu un prieten.

Alege să fii fericit!


Andreea Ceauș a terminat Facultatea de Drept, este din Buzău și a decis să-i vorbească unui viitor copil al ei despre fericire.