Copil drag și bun,

Aș vrea să nu-mi mai tremure cuvintele. Adevărul e că sunt puțin emoționată la gândul c-ai să citești. Mi te imaginez cu o curiozitate nestăpânita și foarte curajos. Și pentru că știu că ești curajos, am să-ți povestesc despre o fetiță la fel de curajoasă, o fetiță de 3 ani, cu bucle frumoase și ochi strălucitori.

Fetița asta își dorea foarte tare să cunoască un dinozaur. Nu știa ce e un dinozaur, dar știa că vrea neapărat să cunoască unul. L-a căutat peste tot: în pădure, la mare, la munte, dar nu a găsit nimic. Unii i-au spus că nu va reuși, că un copilaș mic și drăgălaș nu poate descoperi dinozauri nema, niciodată, never. Dar ea nu s-a oprit. A cercetat, a căutat și nu s-a lăsat bătută. Și-a dat seama că nu-I va găsi în lumea oamenilor, ci că va trebui să călătorească cu ceva milioane de ani în urmă. Știa că bicicleta cu siguranță n-ar fi dus-o acolo. Trenul are șine limitate, iar avionul sigur ar fi rămas fără combustibil. Gândindu-se la toate soluțiile, a avut o idee strălucită: să-și construiască singură o mașina a timpului! O adevărată aventură a fost să caute piesele potrivite și să contruiasca prototipul! Și ce crezi? A eșuat de câteva ori. Însă nu a renunțat. Zile-n șir a răsucit la piulițe și într-un final a reușit! Mașinăria dădea semne că funcționează. I-a trebuit ceva curaj fetiței noastre să se urce la bordul ei. Și-a pregătit casca, ochelarii și cu inima-n dinți, a apăsat pe butonul care a teleportat-o pe tărâmul necunoscut.

Ajunsă acolo, zile-ntregi a căutat și nimic. Convinsă că a ajuns prea târziu, s-a îndreptat către masinărie. Fascinată fiind de peisaj și de copacii care parcă n-aveau capăt, s-a împiedicat stângace de ceva ce părea a fi o piatră. Uitându-se mai bine la ea, și-a dat seama că e un ou. A-nceput să țopăie de fericire la gândul c-ar putea fi un ou de dinozaur. L-a luat cu ea în masinărie și a călătorit înapoi, în lumea oamenilor.

Grijulie și foarte afectuoasă, a îngrijit oul până acesta a crescut și ce crezi? Din el a ieșit un albastrozaur (un fel de Badabum al dinozaurilor) haios și foarte vioi.

Ce vreau să-ți spun, copil bun și blând, e să ai grijă de visele tale și să crezi în ele, așa cum a făcut și fetița din poveste. Pe drumul tău vei întâlni piedici și vorbe rele. Să nu te-ncrezi în ele! Tu să știi că ești puternic și că dacă îți propui să reușești, vei reuși. Să-ți fie frică e normal, căci frica ne e prieten bun, dacă ne-mprietenim cu ea.

Închei aici, și îți transmit din toată inima, o-mbrățișare caldă!

Cu tot dragul,

Mirona


Mirona Păun este fondator al afacerii Cufărul Fermecat, care oferă costumații de carnaval și pentru copii mici.