De-ar fi să-ţi dau sfat, ar fi doar unul, să faci ce simţi trecând prin raţiune, să pui mintea şi inima pe acelaşi taler.

Şi atunci ai şti fără să-ţi zică nimeni ce-i de făcut, ce să vorbeşti şi când. Uităm că putem trăi în cea mai bună dintre lumi dacă ştim să întindem mâna când simţim să o facem, că putem zâmbi când ne e greu, că mereu există speranţă şi că putem oricând să o luăm de la capăt. Uităm că fericirea e o stare care trăieşte în noi şi alegerea stării ține de cei ce ne înconjoară, de experienţa de viaţă, dar mai ales de sensibilitatea noastră.

Ţi-aş spune că timpul e preţios şi să îl iroseşti cu măsură, dar cum să îţi dai seama ce preţios e dacă nu l-ai irosi întâi?

Ţi-aş spune că viaţa e o şcoală, că notele contează mai puţin şi eşti într-o formare permanentă, azi mai bun ca ieri, că dincolo de cărţi îţi poţi lua informaţia din orice trăieşti, dar mai ales trăirea te poate face să înveţi. Şi cea mai bună şcoală e să poţi să simţi ce trăieşte o altă persoană.

Şi cu cât ştii mai multe cu atât mai puţine o să realizezi că ştii şi aşa o să te poţi bucura de fiecare nouă zi, cu mirarea celui care descoperă un nou univers. Să te poţi arunca în necunoscut ca şi cum l-ai cunoaşte, să îţi priveşti frica în ochi, fără să te sperie eşecul, critica sau respingerea.

Şi aş mai povesti cu tine, dar mai bine te-aş lăsa să ieşi în lume ca să trăieşti din plin viaţa, să iubeşti şi să suferi, să plângi şi să te bucuri, să poţi experimenta fiecare clipă aşa cum vine şi cum alegi să o simţi.


Laura Călin este fondatoarea și organizatoarea evenimentelor V for Vintage